Otago valpreventietraining

Otago is een valpreventietraining voor ouderen van 65+ met of zonder valgeschiedenis. Het is ook een uitstekend programma voor mensen die veel angst hebben om te vallen en hierdoor bijvoorbeeld niet meer naar buiten durven te gaan. Het is bewezen dat na het succesvol afronden van de training er 35% afname is van valincidenten bij ouderen van 80 jaar en ouder.

Otago legt het accent op spierversterking, het verbeteren van de mobiliteit en balansoefeningen. Door de spierkracht van met name de beenspieren te versterken en de balans te verhogen, wordt een betere opvang/uitstapreactie gecreëerd. Een eventuele balansverstoring kan beter opgevangen worden en hiermee neemt de kans op vallen af.

Wilt u lang mobiel blijven? Volg onze valpreventietraining!

In een groep of individueel

De valpreventietraining kan in groepsverband (maximaal 4 personen) of individueel worden gevolgd.  De groepstraining wordt  1 keer per week gegeven. Daarnaast moet u zelf alle oefeningen 2 keer per week thuis uitvoeren. Dit afgewisseld met 2 dagen minimaal 30 minuten wandelen en 2 rustdagen. De training zal in totaal 3 maanden duren.

De Otago-training kan eventueel ook gevolgd worden in combinatie met onze overige therapieën.

De kosten voor het Otago oefenprogramma zijn:

Intake/valanalyse: 25 euro
Otago oefenprogramma: 12 weken, 1 x per week incl. oefenboek: 130 euro.

Soms wordt het Otago oefenprogramma vergoed uit de zorgverzekering.

Aanmelden of informatie

Wilt u zich aanmelden voor de training of heeft u vragen? Neem gerust contact op met onze Otago valpreventietrainers Edwin of Rosanne.