UPDATE COVID-19: OPSCHALEN FYSIOTHERAPIE

Vrijdag 1 mei hebben we nieuwe richtlijnen gekregen vanuit het KNGF en RIVM voor het langzaam opschalen van fysiotherapeutische zorg. Daar zijn we uiteraard blij mee, maar het betekent niet dat alles meteen weer “normaal” is!

De voorkeur ligt nog steeds bij het OP AFSTAND behandelen, dus via telefoon, beeldbellen en mail/app. Een intake gaat sowieso via telefoon of videoconsult plaatsvinden. Indien nodig kunnen patiënten weer in de praktijk behandeld worden. Uw fysiotherapeut bepaalt of dit noodzakelijk is of niet. Patiënt en therapeut mogen geen klachten hebben als koorts/hoesten/verkoudheid/benauwdheid.
Als uw therapeut denkt dat uw behandeling (in de praktijk) weer opgestart moet worden, dan neemt uw therapeut de komende week contact met u op om te overleggen. Huisbezoeken zijn onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk.

Omdat we aan bepaalde regels gebonden zijn is de ruimte om afspraken in te plannen sowieso beperkt. Zo moeten we ruimer plannen om voldoende tijd te hebben om extra schoon te maken en om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in de praktijk/wachtruimte zijn. Ook mag er maar 1 patiënt in de oefenzaal aanwezig zijn, met zijn/haar behandelaar. Vrije training is niet mogelijk.

Bij bezoek aan de praktijk dient u zich aan de volgende regels te houden:
– U moet zelf een badlaken meenemen.
– Desinfecteer bij binnenkomst eerst uw handen op de aangegeven plaats.
– Neem plaats in de wachtruimte, op 1,5 m afstand van eventuele andere wachtende patiënt.
– De kleedkamers en douches mogen NIET gebruikt worden.
– Toiletgebruik dient tot een minimum beperkt te blijven, liever geen gebruik van maken. Ga voor vertrek thuis naar de wc.
– Kom niet te vroeg of te laat. Zo voorkomen we dat er zich onnodig veel mensen in het pand bevinden. Bent u wel te vroeg, wacht dan buiten of in uw auto.
– Vrije training (o.b.v. abonnement) is NIET mogelijk.
– Kom ALLEEN naar de praktijk, neem geen familie/begeleiding mee naar binnen.

Uiteraard gelden voor therapeut en patiënt de algemene leefregels omtrent Corona:
– was je handen regelmatig
– hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– houd zoveel mogelijk 1,5 m afstand
– gebruik papieren zakdoekjes
– geen handen schudden
– blijf thuis bij symptomen van Covid-19
– stop de behandeling direct als patiënt of therapeut alsnog symptomen van Covid-19 krijgt
– houd de frequentie van face-to-face behandelingen zo laag mogelijk.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met uw eigen fysiotherapeut. Bent u nog geen patiënt bij ons, mail dan naar info@praktijkvanweering.nl.

Met vriendelijke groeten,
Team Van Weering: Rik, Rita, Marjolein, Annemarie, Rosanne, Edwin en Eva

Informatie