Fysiotherapie nekklachten

Een stijve nek of hoofdpijn door nekklachten. Vaak ontstaan deze klachten geleidelijk en gaan ze ook op dezelfde manier weer weg. Bekende oorzaken zijn stress, een slechte werkhouding of een verkeerde slaaphouding. Maar in sommige gevallen zijn de nekklachten van ernstigere aard. Plotselinge nekklachten door een whiplash, een ontsteking of slijtage. In dat geval is het belangrijk om niet hiermee rond te blijven lopen, omdat de klachten hiermee kunnen verergeren. Bezoek in dat geval een fysiotherapeut om nekklachten te behandelen. 

Verschillende nekklachten

Wanneer u last heeft van nekklachten, bent u hier zeker niet alleen in. Stress is vaak een boosdoener: door spanning en stress neemt de belasting van de spieren toe. Dit kan ertoe leiden dat u de nek niet goed meer kan bewegen en deze stijf aanvoelt. Hierdoor kunt u niet alleen last hebben van de nek zelf maar ook van uw schouders, rug of regelmatig hoofdpijn ervaren. Dit staat namelijk allemaal met elkaar in verbinding. Deze redelijk onschuldige nekklachten kunnen vaak met fysiotherapie worden verlicht. 

Maar nekklachten kunnen ook minder onschuldig zijn. Een auto-ongeluk is een belangrijke oorzaak van acute nekklachten, dit noemen we een whiplash. Ook kan het zo zijn dat er een bepaald gewricht in de nek niet soepel beweegt en een bewegingsbeperking en/of pijn geeft. Bij deze nekklachten spreken we van aspecifieke nekklachten. Op röntgenfoto’s of scans zijn dan meestal geen duidelijke afwijkingen te zien. 

Bij specifieke nekklachten zijn er wel specifieke afwijkingen te zien, bijvoorbeeld slijtage of een hernia. Om ergere schade te voorkomen is het belangrijk om een afspraak te maken met een fysiotherapie voor uw nekklachten. 

De behandeling van nekklachten

U wilt natuurlijk niet dat nekklachten uw dagelijkse activiteiten belemmeren. Of dat ze verergeren en (blijvende) schade aanrichten. Voordat uw nekklachten door een fysiotherapeut wordt behandeld, is het eerst belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Gaat het bijvoorbeeld om acute nekklachten of gaat het om geleidelijke klachten door een verkeerde houding? Gaat het om aspecifieke klachten met blokkades in de spieren of is er sprake van slijtage?

Afhankelijk van de uitkomst hiervan wordt er een behandelplan gemaakt door de fysiotherapie. Ieder behandelplan is namelijk maatwerk. 

De behandeling kan bestaan uit:

✓ Mobilisaties
✓ Manuele therapie
✓ Triggerpoint-therapie / dry needling
✓ Oefentherapie / fysiofitness
✓ Massage
✓ Adviezen en oefeningen die u thuis kunt uitvoeren

Kosten van fysiotherapie nekklachten

Voor een fysiotherapiebehandeling rekenen we 38 euro en voor manuele therapie 47 euro. Deze tarieven worden vergoed door uw zorgverzekering, mits opgenomen in uw pakket. Houd er daarom aan het einde van het jaar rekening mee om dit eventueel toe te voegen aan uw zorgpakket voor het jaar erna. Bekijk hier alle tarieven

Fysiotherapie nekklachten door van Weering

Een stijve nek, hoofd- of kaakpijn? Dat zijn allemaal symptomen dat u schouderklachten heeft. Laat uw dagelijkse en sportieve activiteiten hier niet onder lijden en bezoek onze praktijk in Groningen. Een fysiotherapie-traject voor nekklachten gaat als volgt in z’n werk:

  1. Voorafgaand aan de behandeling zal een van de fysiotherapeuten een intake met u doorlopen. Daarmee krijgen we een duidelijk beeld van de klachten en hoe deze zijn ontstaan.
  2. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek volgen om te kijken welke stoornissen er zijn. Bijvoorbeeld een verminderde spierfunctie of een slechte houding. 
  3. Als het onderzoek is afgerond wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Voorkomen is beter dan genezen. Onze fysiotherapeuten behandelen niet alleen uw nekklachten, maar geven ook preventieve tips, adviezen en oefeningen op maat mee om de pijn te verlichten. In onze praktijk in Groningen is een oefenzaal aanwezig waar gericht getraind kan worden. Deze persoonlijke aanpak, onze specialismen en ervaring maakt Personal Fysio Fit Van Weering dé praktijk voor fysiotherapie in Groningen.

Daarom kiest u voor Fysiotherapie van Weering:

✓ BIG-geregistreerd 
✓ Aangesloten bij KNGF
✓ Geschikt voor het verminderen van schouderklachten, rugklachten, nekklachten, bekkenklachten en knieklachten
✓ Breed aanbod aan therapieën, aangesloten op uw behandelplan 
✓ Inclusief vrije trainingszaal 
✓ Een mensgerichte behandeling
✓ Onze patiënten beoordelen ons met een 8.5 (uit 10) of hoger

Plan een intakegesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op voor het maken van een intakegesprek.

Openingstijden

Maandag: 08.00 – 17.30
Dinsdag: 08.00 – 18.00
Woensdag: 08.00 – 20.00
Donderdag: 08.00 – 17.30
Vrijdag: 08.00 – 17.30