Nekklachten

De oorzaak van nekklachten kan op verschillende vlakken liggen. Door spanning en stress neemt de belasting van de spieren toe. Dit kan ertoe leiden dat de nek niet goed meer kan bewegen en deze stijf aanvoelt.

Een auto-ongeluk kan ook de oorzaak zijn voor het ontstaan van nekklachten, die worden dan whiplash-klachten genoemd. Daarnaast kan het zo zijn dat er een bepaald gewrichtje in de nek niet soepel beweegt en een bewegingsbeperking en/of pijn geeft.

In de meeste gevallen is het, net als bij aandoeningen aan de lage rug, zo dat het gaat om a-specifieke nekklachten waarbij er geen duidelijke lichamelijk afwijking te vinden is voor de pijnklachten. Hierbij wordt er op een röntgenfoto of scan niets gevonden.

In sommige gevallen gaat het om specifieke nekklachten, denkende aan bijvoorbeeld slijtage of een hernia. Bij nekklachten kan de pijn zich ook elders uiten en samenhangen met andere klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn, schouder- en/of kaakpijn.

Behandeling van nekklachten

De behandeling van nekklachten kan bestaan uit verschillende behandelvormen:

Welke behandelvormen gebruikt zullen worden hangt af van de gevonden functiestoornissen. Mocht u nekklachten hebben of meer informatie willen hebben over preventie neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.