Fysio manuele therapie

Rug-, nek-, knie- of schouderpijn. U ervaart last in een of meerdere gewrichten en de pijn begint u te belemmeren in de dagelijkse beslommeringen. U bent daarom op zoek naar een specialist die u kan helpen met het verminderen of oplossen van uw klachten. Misschien zocht u op ‘fysio manuele therapie’ en kwam u daarom op deze pagina terecht. We helpen u graag verder met meer informatie over wat wij doen en hoe wij u kunnen helpen met uw klachten. 

Therapie voor uw lichamelijke klachten

Grote kans dat u deze pagina leest omdat u zelf klachten in het lichaam ervaart. Misschien loopt u er al een tijdje mee, of zijn ze acuut opgetreden. Belangrijk is om met deze klachten niet zelf lang rond te lopen, want dat kan ze mogelijk verergeren. Ga ook niet thuisdokteren of zelf proberen om de klachten op te lossen. Lichamelijke klachten kunnen namelijk verschillende oorzaken hebben en iedere oorzaak vraagt om een andere behandeling. Bij onze fysiotherapie praktijk kunnen we op basis van uw klachten een uniek behandelplan samenstellen.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?

Er zijn verschillende therapieën om uw klachten te behandelen. Zoals de naam al verraadt, maakt een manueel therapeut gebruik van de handen. Bij fysiotherapie wordt er vaak gebruik gemaakt van oefenapparatuur om het lichaam te herstellen. Manuele therapie is gericht op het beter laten bewegen van de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen. Dit in tegenstelling tot fysiotherapie, dat meer gericht is op de zachtere delen zoals spieren, banden en pezen. 

Manuele therapie is geschikt voor klachten waarbij er naast pijn ook een bewegingsbeperking is in een of meerdere gewrichten. Een manueel therapeut doet vaak manipulaties met de hand, in de volksmond ook wel “kraken” genoemd. Over het algemeen is die behandeling niet pijnlijk maar zorgt na afloop voor meer bewegingsvrijheid.  

Maar voordat er wordt gekozen wordt voor een bepaalde therapievorm, is het eerst belangrijk om de oorzaak van het probleem te herkennen. De ene therapie is namelijk niet beter dan de ander. Manuele therapie wordt vaak aanvullend op fysiotherapie gebruikt. Onze praktijk is een fysio mét manuele therapie.

Onze verschillende therapieën

Naast fysio manuele therapie bieden wij nog andere behandelingen aan, zoals:

Wat kost fysio manuele therapie?

Voor een fysiotherapiebehandeling rekenen we 38 euro en voor manuele therapie 47 euro. Deze tarieven worden vergoed door uw zorgverzekering, mits opgenomen in uw pakket. Houd er daarom aan het einde van het jaar rekening mee om dit eventueel toe te voegen aan uw zorgpakket voor het jaar erna. Bekijk hier alle tarieven.

Fysio- en manuele therapie door van Weering

Laat uw dagelijkse en sportieve activiteiten niet lijden onder onder uw knieklachten en bezoek onze praktijk in Groningen. Een behandeltraject gaat als volgt in z’n werk:

  1. Voorafgaand aan de behandeling zal een van de fysiotherapeuten een intake met u doorlopen.
  2. Daarmee krijgen we een duidelijk beeld van de klachten en hoe deze zijn ontstaan.
  3. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek volgen om te kijken welke stoornissen er zijn. Bijvoorbeeld een verminderde spierfunctie of een slechte houding. 
  4. Als het onderzoek is afgerond wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Voorkomen is beter dan genezen. Onze fysiotherapeuten behandelen niet alleen uw klachten, maar geven ook preventieve tips, adviezen en oefeningen op maat mee om de pijn te verlichten. In onze praktijk in Groningen is een oefenzaal aanwezig waar gericht getraind kan worden. Deze persoonlijke aanpak, onze specialismen en ervaring maakt Personal Fysio Fit Van Weering dé praktijk voor fysiotherapie in Groningen.

Daarom kiest u voor Fysiotherapie van Weering:

✓ BIG-geregistreerd 
✓ Aangesloten bij KNGF
✓ Geschikt voor het verminderen van schouderklachten, rugklachten, nekklachten, bekkenklachten en knieklachten
✓ Breed aanbod aan therapieën, aangesloten op uw behandelplan 
✓ Inclusief vrije trainingszaal
✓ Een mensgerichte behandeling
✓ Onze patiënten beoordelen ons met een 8.5 (uit 10) of hoger

Plan een intakegesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op voor het maken van een intakegesprek.

Openingstijden

Maandag: 08.00 – 17.30
Dinsdag: 08.00 – 18.00
Woensdag: 08.00 – 20.00
Donderdag: 08.00 – 17.30
Vrijdag: 08.00 – 17.30