Fysiotherapie

Fysiotherapie in Groningen

Heeft u klachten bij het bewegen of last van aanhoudende spier- of gewrichtspijn? Dan bent u bij Personal Fysio Fit Van Weering aan het juiste adres. In onze praktijk voor fysiotherapie in Groningen werken wij met zes fysiotherapeuten, waarvan één ook manueel therapeut is. U kunt bij ons terecht voor veel voorkomende klachten (rugklachtennekklachten, schouderklachten, bekkenklachten en knieklachten) en voor problemen aan het bewegingsapparaat waarvan de oorzaak niet direct duidelijk is. Onze fysiotherapeuten gaan samen met u op zoek naar de oorzaak en de voor u geschikte behandeling om de klachten te verminderen.

Algemeen bekende oorzaken van klachten zijn overbelasting, een verkeerde (werk)houding, stress of bijvoorbeeld een ongeluk. De behandeling is altijd een kwestie van persoonlijk maatwerk. Onze therapeuten kunnen oefentherapie, (houdings)adviezen, mobilisaties, massage, dry needling en medical taping inzetten om uw klachten te verhelpen. Daarnaast is er een oefenzaal aanwezig waar gericht getraind kan worden om het bewegingsapparaat te versterken. Uiteraard krijgt u van ons preventieve adviezen om de kans op terugkerende klachten te verkleinen.

Kortom, onze praktijk voor fysiotherapie in Groningen is er “voor als bewegen alléén niet voldoende is”, zoals ons motto luidt.

INTAKE EN ONDERZOEK

Uw eerste bezoek aan onze praktijk in Groningen zal starten met een intakegesprek. Hierin worden gerichte vragen gesteld over uzelf, uw klachten en de mogelijke oorzaken daarvan. Hierna zal de fysiotherapeut lichamelijk onderzoek doen om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Op basis van de resultaten van het intakegesprek en onderzoek zal uw fysiotherapeut een behandelplan opstellen en deze met u bespreken. Indien u akkoord gaat zal de therapeut dit rapporteren naar uw huisarts. De zorgverzekeraar vergoedt de behandelingen als het in uw aanvullende verzekering zit.

DE BEHANDELING BIJ FYSIOTHERAPIE

Vanaf 2006 is de fysiotherapie “direct toegankelijk” en is er voor behandeling niet meer perse een verwijzing van uw huisarts nodig.

Na een intake zullen wij, afhankelijk van uw klachten, een persoonlijk behandelplan opstellen. Met de tijd zal het behandeltraject gerichter vorm krijgen en kan de fysiotherapie worden aangevuld met meer specialistische behandelingen. Zoals dry needling, mobilisaties volgens Mulligan of NSA/Stenvers en medical taping. Als de klachten verholpen zijn en de behandeling is afgesloten wordt dit, indien u akkoord gaat, gerapporteerd naar uw huisarts of verwijzer.

Om ervoor te zorgen dat de klachten niet terugkomen, krijgt u advies over hoe u bewuster kunt zijn van uw houding (zoals anders zitten, lopen en ergonomisch verantwoord te werken). Ook krijgt u oefeningen die u thuis of tijdens het sporten kunt uitvoeren. De adviezen en oefeningen zijn altijd toegespitst op uw persoonlijke situatie. Deze persoonlijke aanpak, onze specialismen en ervaring maakt Personal Fysio Fit Van Weering dé praktijk voor fysiotherapie in Groningen.