Fysiotherapie schouder

Een zeurende pijn in de schouder. Misschien wel tot het punt dat u de schouder moeilijk kunt bewegen en het u belemmert in de dagelijkse activiteiten. Daar wilt u natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Fysiotherapie voor uw schouder kan uw schouderklachten verlichten.

Verschillende schouderklachten

Wanneer u last heeft van schouderklachten, bent u hier zeker niet alleen in. Een groot deel van de mensen loopt met pijnklachten in en rondom de schouders. De schouder is een complex gewricht dat samenwerkt met andere gewrichten, waardoor de oorzaak niet direct voor de hand ligt.

Schouderpijn, (pees)ontsteking, slijmbeursontsteking, een fractuur, ‘frozen shoulder’ of slijtage zijn veel voorkomende schouderklachten. Algemeen bekende oorzaken van die klachten zijn overbelasting, een verkeerde (werk)houding, stress of bijvoorbeeld een ongeluk. Dit zijn stille sluipers die steeds meer pijn aan de schouder geven. Het is belangrijk om niet langer met die klachten rond te lopen, maar deze door een fysiotherapeut te laten beoordelen. Een oorzaak wordt vastgesteld, een behandelplan opgesteld en eventuele verergering van klachten hiermee voorkomen.

De behandeling van schouderklachten

Voordat uw schouder door een fysiotherapeut wordt behandeld, is het eerst belangrijk om de oorzaak te achterhalen. De behandeling is altijd een kwestie van persoonlijk maatwerk. Er is bijvoorbeeld sprake van slijtage, dan spreken we over specifieke schouderklachten. Maar soms kan een gespannen nek of knopen in de omliggende spieren een oorzaak zijn van de schouderklachten. Dat noemen we aspecifieke schouderklachten en vereisen een andere aanpak. Afhankelijk van het type klacht wordt er daarna een behandelplan opgesteld.

Een effectieve manier van behandelen bij schouderklachten is de NSA-methode. NSA staat voor nek-, schouder- en armklachten. Deze NSA-methode is ontwikkeld door Dr. J.D. Stenvers en wordt daarom ook wel Stenvers-therapie genoemd. Deze therapie is gericht op het (pijnvrij) mobiliseren van het schouderblad (scapula). Daarnaast is er aandacht voor de mobiliteit van de wervelkolom, het sleutelbeen en het schoudergewricht zelf. Bovendien vergroot een oefenprogramma de belastbaarheid van het schoudergewricht.

Daarnaast bieden we ook aanvullende fysiotherapie voor de schouder aan, met behandelingen zoals:

✓ Mobilisaties
✓ Manuele therapie
✓ Triggerpoint-therapie / dry needling
✓ Oefentherapie / fysiofitness
✓ Massage
✓ Adviezen en oefeningen die u thuis kunt uitvoeren

Kosten van fysiotherapie schouder

Naast fysio manuele therapie bieden wij nog andere behandelingen aan, zoals:

Wat kost fysio manuele therapie?

Voor een fysiotherapiebehandeling rekenen we 38 euro en voor manuele therapie 47 euro. Deze tarieven worden vergoed door uw zorgverzekering, mits opgenomen in uw pakket. Houd er daarom aan het einde van het jaar rekening mee om dit eventueel toe te voegen aan uw zorgpakket voor het jaar erna. Bekijk hier alle tarieven

Fysiotherapie schouder door van Weering

Pijn in uw schouder, uitstralingen naar uw arm of een stijve nek? Dat zijn allemaal symptomen dat u schouderklachten heeft. Laat uw dagelijkse en sportieve activiteiten hier niet onder lijden en bezoek onze praktijk in Groningen. Een schouder fysiotherapie-traject gaat als volgt in z’n werk:

  1. Voorafgaand aan de behandeling zal een van de fysiotherapeuten een intake met u doorlopen. Daarmee krijgen we een duidelijk beeld van de klachten en hoe deze zijn ontstaan.
  2. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek volgen om te kijken welke stoornissen er zijn. Bijvoorbeeld een verminderde spierfunctie of een slechte houding. 
  3. Als het onderzoek is afgerond wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Voorkomen is beter dan genezen. Onze fysiotherapeuten behandelen niet alleen uw schouderklachten, maar geven ook preventieve tips, adviezen en oefeningen op maat mee om de pijn te verlichten. In onze praktijk in Groningen is een oefenzaal aanwezig waar gericht getraind kan worden. Deze persoonlijke aanpak, onze specialismen en ervaring maakt Personal Fysio Fit Van Weering dé praktijk voor fysiotherapie in Groningen.

Daarom kiest u voor Fysiotherapie van Weering:

✓ BIG-geregistreerd 
✓ Aangesloten bij KNGF
✓ Geschikt voor het verminderen van schouderklachten, rugklachten, nekklachten, bekkenklachten en knieklachten
✓ Breed aanbod aan therapieën, aangesloten op uw behandelplan 
✓ Inclusief vrije trainingszaal 
✓ Een mensgerichte behandeling
✓ Onze patiënten beoordelen ons met een 8.5 (uit 10) of hoger

Plan een intakegesprek

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op voor het maken van een intakegesprek.

Openingstijden

Maandag: 08.00 – 17.30
Dinsdag: 08.00 – 18.00
Woensdag: 08.00 – 20.00
Donderdag: 08.00 – 17.30
Vrijdag: 08.00 – 17.30