FLOOR® Zwangerschapscursus via MamaFysio

FLOOR® ZWANGERSCHAPS- en HERSTELTRAININGEN
FLOOR® BEVALLINGSVOORBEREIDING

Gefeliciteerd, je bent zwanger of hebt net een kleine gekregen! En wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Floor®! Floor® is wellicht nieuw voor je, wat kan Floor® voor je betekenen? Hier stelt ze zich aan je voor. Meer info vind je ook op MamaFysio.com

FLOOR® Zwangerschapstraining

Vanaf je eerste bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog en na een goede termijnecho ben je van harte welkom! Instappen daarna kan op elk moment en je kunt doortrainen zolang je wilt. Vaak kan dat gewoon tot je uitgerekende datum. We trainen in doorlopende groepen, OUTDOOR, vanuit onze locatie aan de Gerbrand Bakkerstraat 75. Je traint met andere zwangere deelneemsters én met meiden die kort geleden bevallen zijn.

De lessen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit en conditie, maar altijd afgestemd op jouw niveau. Wat kun je verwachten? Een combinatie van bodypump, bootcamp, HIIT en circuittraining. Ook als je niet gewend bent om te sporten kun je starten!
Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en/of vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint. Door onze achtergrond als fysiotherapeut kun je (juist) ook meedoen als je last van je bekken of andere klachten hebt. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Indien nodig kunnen we altijd even overleggen met je verloskundige, gynaecoloog of een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Floor® Zwangerschaps- en Hersteltraining: elke maandagavond en vrijdagochtend bij MamaFysio.

In week 33, 34 en 35 zijn er geen trainingen (zomervakantie).

FLOOR® Bevallingsvoorbereiding

Tijdens de trainingen wordt er zijdelings al veel gesproken over de bevalling en kraamtijd, maar eens in de 6 weken bied ik je ook de mogelijkheid om daarnaast een avond Floor® Bevallingsvoorbereiding te volgen. No-nonsens, eerlijk en zinvol. “Bereid je voor op alles en verwacht niets“, is hierin het motto. We bespreken hierin de verschillende fases van een bevalling en wat er in je lijf allemaal gebeurt. Daarnaast komen verschillende strategieën aan bod die je kunt inzetten om de bevalling makkelijker te maken. Ook de rol van de partner wordt besproken. Na afloop ontvang je een uitgebreide reader. Meer info vind je op de site van FLOOR®.

Een groep bestaat uit maximaal 3 stellen. De mooiste periode om in te schrijven is tussen de 28 en 34 weken zwangerschap. De Floor® Bevallingsvoorbereiding kan ook apart gevolgd worden als je niet bij ons traint. Wil je liever niet in een groep? Of passen de tijden je niet? Neem dan even contact op voor de privémogelijkheden of andere datum.

Data FLOOR® Bevallingsvoorbereiding 2023:

Kijk voor de meest recente planning op de site van Mamafysio.

FLOOR® Hersteltraining

Wil je na de bevalling ook weer verantwoord werken aan een goed herstel? Welkom bij de Floor® Hersteltraining! Het is een perfecte opstap naar weer fit worden. Je bent van harte welkom vanaf 3 weken na je bevalling (of vanaf 6 weken na een keizersnede). Stuur gerust eerder even een mailtje voor tips en adviezen. Leidend is altijd hoe jij je voelt en dan zorg ik voor een verantwoorde opbouw met optimale aandacht voor het herstel van je buik, rug en je bekken(bodem).

Proeftrainingen zijn altijd mogelijk én gratis, maar alleen na het invullen van het intakeformulier (in de bevestigingslink van je proeftraining) en een korte intake vooraf. Ik hecht er veel waarde aan om van te voren te weten waar ik rekening mee kan en moet houden.

Aanmelden voor een proeftraining of de Bevallingsvoorbereiding? Of wil je eerst nog meer informatie? Stuur dan een berichtje via het contactformulier van MamaFysio, mail naar marjolein@mamafysio.com, of stuur een WhatsApp bericht naar 06-20174613.

FLOOR® : De nieuwste en meest complete zwangerschapscursus van Nederland!

Kosten en vergoeding

Strippenkaart Floor® Zwangerschaps- en Hersteltraining (te gebruiken voor en na je bevalling):

  • 5 trainingen: 75 euro (6 maanden geldig)
  • 10 trainingen: 130 euro (12 maanden geldig)
  • 20 trainingen: 235 euro (12 maanden geldig)
  • Floor®-Bevallingsvoorbereiding: 75 euro per stel
  • Floor®-Bevallingsvoorbereiding PRIVE: 130 euro per stel

De Floor® Zwangerschaps- en Hersteltrainingen en Bevallingsvoorbereiding is een door bijna alle zorgverzekeraars erkende zwangerschapscursus. Tegemoetkoming vanuit de aanvullende verzekering is vaak mogelijk (met daarin een vergoeding voor een zwangerschapscursus). Vraag dit voor de zekerheid altijd zelf even na bij je zorgverzekeraar! En kijk op http://www.ditisfloor.nl/faq

Trainingstijden:

  • Maandag: 19.30-20.30 uur
  • Vrijdag: 9.30-10.30 uur (kinderen kunnen mee!) (vanaf 1 juli ’23 van 9-10 uur)

Bij minimaal 2 deelneemsters gaat een training door.

Algemene voorwaarden Floor®
Privacy verklaring Floor®